۱۴۰۳ پنج شنبه ۶ دي
دکتر فاطمه شایان (دانشکده علوم اداری و اقتصاد)
نام: فاطمه
نام خانوادگی: شایان
دانشگاه محل اخذ آخرین مدرک: پسادکتری روابط بین الملل دانشگاه تامپره فنلاند
دانشکده محل اشتغال: علوم اداری و اقتصاد
رشته تحصیلی: روابط بین الملل
 
 
 
طرح فرهنگی:
نسل زد به جوان‌ترین نسل این دوران گفته می‌شود، یعنی کسانی که بعد از سال ۱۹۹۶ میلادی (۱۳۷۵ خورشیدی) متولد شده اند و متولدان دهه ۷۰ خورشیدی نسل z در ایران هستند. کلیشه‌های گوناگونی برای توصیف نسل زد به کار می‌روند. مثلا نسل z اولین نسل بشر بود که با اینترنت و شبکه‌های اجتماعی آشنا شد. گروه نسلی Z دارای علاقه‌مندی ها، سرگرمی‌ها، سبک‌های یادگیری و نیازهای متفاوتی هستند. از این رو ویژگی‌های هویتی این نسل تفاوت تأمل‌برانگیزی با نسل‌های پیشین دارندکه با چالشها و مشکلات روانی و اجتماعی مختلفی هم روبرو هستند.
اهمیت و ضرورت: از آنجا که نسل z تفاوتهای قابل تاملی با نسل های پیشین دارند این مطلب بیانگر ضرورت پرداختن به این موضوع را تقویت می کند. صرف ساعت‌ها وقت در شبکه‌های اجتماعی و دنیای مجازی باعث شده برخی از روانشناسان نسل زد را تنهاترین افراد بنامند. تنهایی، فردگرایی و افسردگی از مشکلات شایع این نسل است. نسل Z کم و بیش فردگراست. تعداد متوسط دوستان در شبکه‌های اجتماعی که یک نسل زدی دارد شاید بیش از ۲۰۰ نفر باشد. اما علیرغم تعدد دوستان اجتماعی، احساس تنهایی بیشتر نسبت به نسل قبل دارد. مسائلی مانند ازدواج، اشتغال، همسرداری و تربیت فرزند اضطراب این نسل را هرچه بیشتر کرده و ضرورت دارد در قالب برنامه های فرهنگی که نشاط و شادابی بیشتری را به دانشجو منتقل می کند، اطلاع رسانی صحیحی به دانشجویان انجام شود.
اهداف: در پایان یک دوره ۹ ماهه برآورد می شود دانشجویان نوورود نه تنها با قوانین و ضوابط دانشگاه آشنا شوند بلکه مسئولیت پذیری بیشتری به آرمانهای دانشجویی پیدا کنند. در زمینه فرهنگی، دانشجویان نشاط و شادابی بیشتری پیدا کنند. مهارت و آگاهی دانشجویان برای ورود به اجتماع پس از دانشجویی افزایش یابد. رشد فکری، فرهنگی، اعتقادی و معنوی در دانشجویان ایجاد شود. از آسیب های اجتماعی و روانی مصونیت بیشتری پیدا کند.
در زمینه علمی نیز دانشجویان در این طرح به مطالعه بیشتری سوق داده می شوند که به عنوان نمونه برای پیدا کردن مشاغل مورد علاقه خود لازم است مطالعه بیشتری کنند. در رشته علوم انسانی به ویژه علوم سیاسی، دانشجویان خانم مشکل بیشتری برای پیدا کردن شغل دارند و آشنایی با مشاغل خانگی در این طرح، و مطالعه و پیگیری بیشتر توسط خود دانشجویان می تواند کمک بیشتری بکند تا فقط متکی به مشاغل اداری نباشند و درآمدزایی داشته باشند.
محل اجرا: برنامه های فوق می تواند با همکاری با معاونت فرهنگی دانشکده در دانشکده برگزار شود اما برای کارایی بیشتر می تواند با همکاری معاونت محترم فرهنگی در خوابگاه خواهران برگزار شود تا دانشجویان بیشتری در برنامه شرکت کنند و نشاط و انبساط بیشتری در دانشجویان خوابگاهی هم ایجاد شود.
گزارش: به صورت سه ماهه ارسال می گردد.
 
طرح علمی و پژوهشی:
«توسعه فنون و مهارتهای زندگی برای نسل زد: چالشها و راهکارها»
 
 

ردیف

عنوان

ماهانه (با ذکر ماه)

۱

کارگاه آموزشی ازدواج و ضرورت انتخاب صحیح همسر

ابان۱۴۰۳

۲

بازدید از اسنواتک مستقر در دانشگاه اصفهان

اذر

۳

کارگاه آموزشی روشهای تربیت صحیح فرزندان

دی

۴

برگزاری مسابقه آشپزی

بهمن

۵

گپ و گفت پیرامون چالشها و راهکارهای مهارتهای زندگی برای نسل زد

اسفند

۶

کارگاه آموزشی همسرداری موفق

فروردین۱۴۰۴

۷

نمایش فیلم از زنان موفق و توسعه مشاغل خانگی

اردیبهشت

۸

بازدید از مشاغل خانگی موفق سطخ شهر

خرداد

۹

جمع بندی و ارائه گزارش

تیر

 
عنوان تخصص‌های مورد نیاز:
 دانشجویان دانشکده علوم اداری و اقتصادی
 
صفحه شخصی استاد:  
تاریخ به روزرسانی:
1403/08/06
تعداد بازدید:
64
Powered by DorsaPortal